Laster Arrangementer

« All Events

LUTT litteratur – skapende skriving i skulen

september 29 @ 12:00 - 17:00

Til dette dags-seminaret om skapande skriving og litteraturarbeid i skulen, inviterer vi lærarar og formidlarar i ungdomsskule og vidaregåande skule.

Seminaret vert arrangert i Løa i Klokkargarden, med foredrag, samtalar og verkstadar om temaet:

Frå dagbøker til debutroman:

Ane Barmen frå Vågsøy brakdebuterte med romanen «Draumar betyr ingenting» i 2019. I arbeidet med romanen var dagbøkene frå ungdomstida ei viktig kjelde. I dette foredraget legg Ane Barmen vekt på kor verdifullt det er å skrive for sin eigen del, til dømes i dagbok-sjangeren. Ho fortel om inspirerande lærarar og gode skrive-oppgåver på vegen mot å lukkast som forfattar.

Ungt blikk på litteratur:

Kva skal til for å engasjere ungdom i litteratur og lesing? Tore Renberg sin forfattarskap har gjennom eit heilt skuleår vore utgangspunkt for kreativt litteraturarbeid i klasseromma i dei vidaregåande skulane i Molde-regionen, i regi av Bjørnsonfestivalen. I denne samtalen fortel forfattaren om korleis han har opplevd møta med elevane og deira engasjement i tekstane hans.

Diktverkstad i klasserommet:
Anna Kleiva er ein av våre mest omtykte, unge lyrikarar. I denne verkstaden viser ho korleis diktet kan vere ein lavterskel-sjanger for komme i gong med skriving og kjenne glede over å kunne uttrykke seg.

«En fortelling er alltid en redningsoperasjon», skriv Cecilie Løveid i Vandreutstillinger, eit sitat frå John Berger. Korleis kan ein fortelje i poesien? Korleis kan det å fortelje vere ei redning?
Dette er spørsmål Anna Kleiva vil komme inn på og drøfte med deltakarane.

Lunsj og kaffi er inkludert i deltakaravgifta. Seminaret vert strøyma og vert også høve til å følgje digitalt

 

Detaljer

Dato:
september 29
Tid
12:00 - 17:00
Kategorier for Arrangement:
,

Arrangører

Rom for ord
Jakob Sande – senter for forteljekunst

Detaljer

Dato:
september 29
Tid
12:00 - 17:00
Kategorier for Arrangement:
,

Arrangører

Rom for ord
Jakob Sande – senter for forteljekunst